Note

Interviu adevarul.ro

 

Idee de afacere cu prepeliţe japoneze:

„Ouăle sunt o bombă de vitamine şi costă cât jumătate de pachet de ţigări“

Articol realizat de Ionela Stanila redactor adevarul.ro

Un tanar antreprenor si-a incercat norocul in afaceri cu prepelite, iar acum culege roadele. La doar 29 de ani,
Andrei Ciota, absolvent al Facultatii de Inginerie Manageriala a Universitatii Ecologice Bucuresti, a pus pe
picioare o ferma in comuna Nana, din judetul Calarasi, investind initial 950 de lei. Pasarile si ouale se vand in
toata tara.

Ideea de a infiinta o ferma i-a venit in martie 2011, dupa ce a cumparat din hypermarket o caserola cu oua
pentru consum propriu. S-a gandit ca este o afacere profitabila, motiv pentru care a inceput sa se intereseze in ce
conditii se pot creste aceste pasari. Acum a ajuns sa comercialize material biologic de cea mai buna calitate:
oua pentru incubat, pui si matca, rase specializate pentru productia de oua si pentru productia de carne pe care lea importat, iar prin selectie naturala incearca sa le imbunatateasca mai mult genetica. La inceput s-a informat
citind de pe internet, iar pe parcurs spune ca a invatat din lucurile cu care s-a confruntat. „Acum, dupa 6 ani si
zeci de mii de serii de pui incubate si duse la maturitate, pot spune ca am dobandit o experienta care imi permite
sa-i invat si eu la randul meu pe altii”.

„Am clienti din toata tara care vin si cumpara an de an material biologic
direct din ferma pentru consum propriu sau pentru infiintarea de microferme. Vin, vad pasarile, vad conditiile in
care sunt crescute, le place ce vad, imi cer informatii despre cresterea lor si cumpara in functie de necesitatile
fiecaruia. In general, cumpara pui si tineret in perioada de primavara pe care ii cresc singuri si beneficiaza de
oua proaspete pana toamna tarziu, iar toamna, cand nu mai au conditii sa le creasca, le sacrifica si consuma
carnea”

,,Mai sunt si clienti care cumpara oua pentru incubat sau clienti care cumpara prepelite ouatoare si le tin si peste iarna, iar cand imbatranesc le schimba, cumparand iar tineret. Produse pentru consum vand intr-o cantitate mica mai mult rudelor, prietenilor si unui numar restrans de clienti fideli care cumpara in special de sarbatori. Daca nu as avea material biologic de calitate sa pot vinde pasari vii nu as supravietui din ce vand pe consum”, spune Andrei Ciota.

A adus oua din strainatate
In 2011, cand a infiintat ferma de la Nana, aflata la 45 km de Bucuresti, tanarul a investit 950 de lei. Banii au
fost alocati pentru un incubator de tip gospodaresc (150 de lei), 200 de oua pentru incubat din rasa de ouatoare
japoneze (circa 100 de lei) si un rastel de 5 custi profesionale (aproximativ 600 de lei). A ales sa-si dezvolte
afacerea in judetul Calarasi deoarece la Nana are rude si pentru ca nu este foarte departe de Capitala, acolo unde
locuieste. „Am cumparat oua pentru incubat de la un crescator din Frumusani, iar ulterior am inceput sa import
oua pentru incubat din Germania, Ungaria si Bulgaria pentru a imbunatati calitatea si performantele materialului
biologic. Nu am un numar fix de pasari, numarul lor fluctueaza in functie de cerere. In perioada de vara reduc
foarte mult numarul de pasari pastrand numai matca pentru reproductie, maximum 300 de pasari, iar in restul
anului fluctueaza intre 1.000-3.000 de pasari mature si pui”, povesteste tanarul.

Munceste singur
Pasiunea pentru cresterea si ingrijirea pasarilor si-a descoperit-o pe parcurs, iar munca la ferma, de dimineata si
pana seara spune ca il incarca de energie. Este multumit ca nu a dat gres, iar cel mai important este faptul ca si-a demonstrate ca se poate gospodari singur. La Nana, Andrei Ciota se ocupa de majoritatea treburilor: selectia si
reproducerea pasarilor, problemele tehnice care mai apar, marketing (site si promovare), comenzi,livrari si
suport tehnic pentru clientii care cumpara material biologic. O matusa il ajuta la curatenia din ferma si mai sunt
cativa colaboratori pe partea de furaje si echipamente.

prepelite ouatoare
Prepelite japoneze Matca Import Germania+Ungaria+Bulgaria

Spune ca a reusit sa se mentina pe piata datorita seriozitatii si a lucrului bine facut, insa sunt perioade in care trebuie sa fie foarte atent pentru a nu da gres. Ca in orice afacere, antreprenorul are nevoie de fler. „Este destul de greu intrucat trebuie sa simti piata sa stii perioadele in care exista cerere pentru material biologic si perioadele in care exista cerere pentru produse de consum, sa te organizezi, sa iti pregatesti seriile de pui si stocurile de produse astfel incat sa ai sa vinzi exact ce trebuie atunci cand trebuie. Cand intervine pasiunea si faci totul cu suflet si cu daruire, totul devine mai usor”, spune tanarul.

Profitul se reinvesteste
Profitul pe care il obtine, aproximativ 10.000 de euro anual, se imparte intre intretinerea personal si cheltuileli
de la ferma: furaje, electricitate, combustibil, promovare, mentenanta hala si echipamente, da rsi dezvoltarea
afacerii. „In general, perioadele mai bune acopera perioadele mai slabe, daca e sa fac o medie lunara pot spune
ca ferma imi asigura un salariu decent, iar atunci cand mai ramane ceva reinvestesc pentru a ma dezvolta si a
tine pasul cu piata”, spune Andrei Ciota. Pentru punerea pe pcioare a fermei, ceea ce inseamna investitia in hala,
echipamente si site a avut nevoie de 10.000-12.000 euro, jumatate din suma fiind obtinuta in urma contractariii
unui credit bancar.
pui de prepelita

Hrana de calitate
Pasarile pe care le creste au nevoie de ingrijire deosebita pentru a fi sanatoase si productie. Sunt hranite cu
furaje special pentur diferite categorii de varsta. Furajul contine cereale combinate: grau, porumb, srot de
floarea soarelui, srot de soia, complex de vitamine si minerale si calciu furajer. „Pasarile nu se cresc greu dar
trebuie sa le asiguri un furaj de calitate si anumite conditii de igiena si temperatura, iar asta necesita investitii.
La noi la ferma, pasarile beneficiaza de cele mai bune conditii, fiind cazate intr-o hala special construita pentru
ele, constand in camere izolate termic, dotate cu sistem de ventilatie si scurgere in pardoseala, iar peretii si
pardoseala au suprafata lucioasa pentru a putea fi curatati si dezinfectati periodic”, spune antreprenorul.

Cat costa
Prepelite Japoneze Matca Selectie Import Germania siBulgaria (productie oua): oua pentru incubat 0.50 lei/
buc., pui 1 zi 3 lei/buc, pui 1 saptamana-4 lei/buc, tineret 1 luna- 8 lei/ buc, prepelite mature /12 lei femele / 6lei masculi / buc. Prepelite Jumbo Gold Matca Selectie Import Germania si Ungaria (productie oua si carne):
oua pentru incubat 1 leu/ buc., pui 1 zi -5 lei/buc., pui 1 saptamana- 6 lei/buc., tineret 1 luna- 10lei/ buc.,
prepelite mature -16 lei femele / 10 lei masculi / buc.

„Daca ne gandim ca o caserola de 24 de oua de prepelita costa aproximativ cat jumatate de pachet de tigari si
reprezinta o bomba de vitamine, minerale, aminoacizi si proteine de cea mai buna calitate, iar 1kg de carne de
cea mai buna calitate, fara grasime si colesterol, echivalentul a 2 pachete de tigari, eu spun ca nu, prepelita nu
este un produs de lux .Produsele de prepelia dau impresia unui produs scump intrucat o mare parte a populatiei
cand vine vorba de mancare se orienteaza mai mult dupa raportul cantitate/pret decat calitate/pret, iar prepelitele
sunt mici si fac oua si mai mici”, spune Andrei Ciota.

Articolul poate fi vizualizat pe adevarul.ro sau poate fi descarcat in format pdf de aici.

Pui de gaina de o zi

pui de gaina de o zi, pui de gaina import Italia


pui de gaina kabir rosu, pui de gaina gat golas, pui de gaina porumbaci


pui de gaina albi, pui de gaina ross 308


pui de gaini ouatoare, pui de gaina issa brown

A 2a serie de pui, 500 de bucati kabir rosu la 1 zi import Italia, ai crestem pentru un client din Oltenita cu livrare la 2 saptamani .

Pentru detalii sau comenzi click aici: Comenzi !

Cum selectam, pastram, transportam si incubam ouale de prepelita ??

incubarea oualor de prepelita

Oua de prepelita pentru incubat
Am decis sa scriem un articol despre incubarea oualor de prepelita intrucat multi clienti ne semnaleaza faptul ca informatiile gasite de ei pe diferite site-uri difera foarte mult, acest lucru bulversandu-i complet in momentul in care decid sa-si incubeze singuri oua de prepelita.

Astfel in acest articol va vom pune la dispozitie atat informatii generale cat si particulare, parametrii si tehnicile de selectare, pastrare si incubare folosite de noi la Prepelite-NanaFarm.

cum selectam aceste oua de prepelita pentru incubat

In primul rand pentru a obtine oua fertile, bune pentru incubat trebuie respectat raportul de 1 mascul la 3 femele. Pentru reproductie noi folosim custi pentru 50 prepelite impartite in 2 compartimente a cate 25 prepelite si in fiecare compartiment formam familii a cate 15 femele si 5 masculi (ne place sa oferim pasarilor mai mult spatiu) Noi formam familiile inca de la 5 saptamani evitand astfel sa supunem pasarile la stresul mutarii cand deja se afla in procesul de ouare.

Selectia oualor consta in eliminarea oualor prea mari( pentru a evita ouale cu galbenus dublu, inapte pentru fecundare), a oualor prea mici( puii care ar iesi din aceste oua ar avea o rata de mortalitate mai ridicata, ar fi mai fragili si subdezvoltati), a oualor murdare de dejectii si mai ales ouale deformate sau cu aspect morfologic atipic cu rata foarte mica la ecloziune.


Teoretic, orice crescator care vinde oua de prepelita pentru incubat ar trebuii sa faca selecţia morfologică optimă pentru dumneavoastră, astfel încât să vă ofere doar ouă apte pentru incubat. Sfatul nostru este sa cumparati numai de la crescatori autorizati si daca este posibil sa mergeti sa vedeti fermele de unde cumparati (conditii de igiena, conditii de crestere si furajare a pasarilor). Evitati sa cumparati din locuri improprii pentru cresterea acestor pasari, incaperi insalubre, fara ventilatie, unde conditiile de igiena lasa de dorit, unde pasarile sunt crescute in custi sau incaperi din lemn si excludeti din start asa zisii crescatori care nu sunt dispusi sa va lase sa le vizitati fermele invocand diverse scuze sau pretexte.

pastrarea oualor de prepelita pentru incubat

Odata selectionate aceste oua de prepelita pentru incubat trebuiesc pastrate la o temperatura intre 10-15’C umiditate relativa a aerului 70% si trebuiesc intoarse odata pe zi. Nu trebuiesc pastrate neaparat in cofraje cu virful in jos, puteti obtine pozitia asta si daca le puneti in ladite de plastic cu un inaltator pe o latura a laditei( o bucata de extrudat/burete dur/plastic cu inaltimea de 3-4cm) si odata pe zi schimbati pozitia inaltatorului pe latura opusa. Daca indepliniti aceste conditii puteti pastra ouale pana la maxim 10 zile, dupa mai mult de 10 zile incepeti sa pierdeti din procentul de fertilitate al acestora. Pentru clienti, noi nu vindem oua mai vechi de 4-5 zile specificand de fiecare data vechimea acestora si ziua maxima in care pot fi puse la incubat dar pentru noi am incubat si oua cu vechimea de 10 zile avand rezultate la fel de bune cu oua pana in 7 zile vechime.

cum transportam oua de prepelita pentru incubat
Noi recomandam transportul in cofraje din carton intrucat acestea au un spatiu mai mare la interior, izoleaza mai bine termic si sunt mult mai rezistente atenuand mult mai bine socurile din timpul transportului(pentru cei interesati de achizitionarea unor astfel de caserole le gasiti si la noi permanent in stoc)
Cand trimitem colete in tara obisnuim sa captusim interiorul cutiilor cu folii cu bule straduindu-ne mereu sa protejam cat mai bine caserolele impotriva socurilor si acest procedeu chiar da rezultate de cand folosim aceasta metoda de ambalare coletele ajungand intacte la destinatie fara oua sparte sau fisurate.

cum incubam oua de prepelita

Cartile de specialitate prezinta diferite metode de dezinfectie a oualor. Noi nu am utilizat niciodată nici un fel de metoda de dezinfectie directa o oualor, dar am înlocuit-o indirect cu alte metode de prevenţie şi măsuri de minimizare a riscurilor de contaminare cum ar fi: igienă strictă a spaţiilor de creştere (hala si custi), sisteme de adapari automate, custi profesionale, colectarea oualor de 2 ori pe zi, spalarea si dezinfectarea incubatoarelor între utilizări. Înainte de a utiliza incubatorul (ca şi imediat după utilizare) este neaparat necesar sa-l spălaţi şi sa-l dezinfectaţi bine. Utilizaţi incubatorul într-o încăpere cu temperatură constantă între 20-25 de grade celsius.

Presupunand ca ati achizitionat oua de prepelita pentru incubat de calitate, selectate si pastrate in conditii optime acum am ajuns in punctul in care suntem bombardati cu diferite informatii contradictorii cu privire la temperatura, umiditatea si tehnicile de manipulare folosite pentru un randament bun, noi va prezentam atat diferitele opinii preluate din articolele de specialitate cat si cum procedam noi.

câte oua de prepelita pentru incubat încap într-un incubator obişnuit-gospodaresc, pot suprapune o parte din oua ?

Oua de prepelita pentru incubat


În incubatoarele de capacitate mică, standard pentru 60 de ouă de găină (de tipul Puiuţ, Puişor, Cleo 5 fără etaj, Cleo 6)pe fundul incubatorului încap de regulă 150–160 de oua de prepelita japoneza/ -10% oua de prepelita Jumbo Gold iar deasupra acestora se mai pot aşeza intercalat încă maxim 100 de oua de prepelita pentru incubat. Noi am folosit aceste incubatoare la inceputuri cu rezultate de peste 70% ecloziune atat respectand indicatiile producatorului ca numar de oua cat si suprapunand ouale dar sfatul nostru este ca daca nu aveti experienta a cel putin 3-4 serii de incubare sa nu incercati sa le suprapuneti deoarece cand le suprapuneti este mult mai greu sa le intoarceti.Trebuie sa tineti cont ca ouale puse pe al 2lea rand trebuie sa faca schimb cu cele din primul rand si cele de pe margini cu cele de pe centru iar daca nu aveti experienta in manipularea oualor riscati ori sa provocati microfisuri compromitandu-le ori sa pierdeti prea mult timp in procesul de intoarcere si sa stricati temperatura tuturor oualor.IMPORTANT: daca ati simtit ca ati ciocanit putin vrun ou si exista sansa sa-i fi provocat microfisuri sau sunt fisuri mici vizibile renuntati la oul respectiv si eliminati-l din incubator deorece este un ou compromis care in scurt timp va va strica calitatea aerului din incubator.

cât de des trebuie să întorc ouăle? Ce tehnică de întoarcere a oualor trebuie sa folosesc ?

Unii întorc ouăle din prima până în ultima zi, unii nu le intorc primele 3 si ultimele 3 zile noi nu le întoarcem în primele 2 si ultimele 2 zile si recomandam intotdeauna clientilor acest procedeu(zilele 1, 2, respctiv 15 şi 16)
În cazul în care incubaţi ouă suprapuse (250 de ouă într-un incubator gospodaresc de tip Puisor/Cleo), vă recomandăm următoarea procedură de întoarcere a oualor la fiecare 12 ore: ouăle care sunt deasupra, la întoarcere vor fi poziţionate dedesubt şi reciproc, ouăle care au fost poziţionate în mijlocul incubatorului vor fi poziţionate pe margini şi reciproc, toate ouăle se întorc manual la 180 de grade în jurul propriei axe.
Sunt persoane care obisnuiesc sa faca semne cu markerul pe oua pe 2 parti ale oului pentru a sti care parte a fost in sus si care in jos in momentul rotirii, noi am scos zeci de serii de pui cu incubatoare de tip gospodaresc fara a insemna vreodata ouale si nu am avut niciodata nici un fel de problema, doar treceti cu mana peste ele cat sa se roteasca si totul va fi ok .

ce temperatura si ce umiditate folosesc in incubarea oualor de prepelita ?

Oua de prepelita pentru incubat
Sunt persoane care spun ca folosesc temperatura de 37.5/37.7/38.0/38.5 si umiditate 60% primele 14 zile si 80-90% ultimele 2 zile sau persoane care folosesc 38.3 cu umiditate 60% primele 14 zile si 37.7 cu umiditate 80% ultimele 2 zile. In prezent noi avem un incubator profesional automat si folosim 38.2 cu 60% primele 14 zile, 38.0 cu 75% ziua 15 si 38.0 cu 80% ziua 16.

Oua de prepelita pentru incubat
In cazul in care dispuneti de un incubator de tip gospodaresc ce poate fi setat sfatul nostru este sa va luati un termometru separat cu fir, gasiti in comert si sa-i setati temperatura la 38.2 deoarece termometrul cu afisaj digital cu care vine incubatorul in cazul in care este un incubator cu afisaj poate avea o eroare de +/- 1’C (acest lucru va este specificat si in cartea lui tehnica). Referitor la umiditate este mai simplu, in primele 14 zile umpleti doar alveola din mijloc iar ultimele 2 zile umpleti ambele alveole la maxim si stropiti usor peretii laterali ai incubatorului cu un pulverizator de tipul celor cu solutie pt geamuri din 4 in 4 ore cu apa calduta.

cand si cum ajutam puii de prepelita mai lenesi ?

In mod normal daca sunteti la inceput si nu aveti o experienta vasta in incubarea oulor de prepelita dar respectati parametrii de incubare si ati achizitionat oua de calitate(oua provenite din matca cu genetica de calitate crescuta si furajata in conditii optime)este mai bine sa nu interveniti marea majoritate a puilor ar trebuii sa eclozeze singuri nefiind nevoie sa interveniti in acest proces, daca nu aveti experienta si totusi interveniti riscati sa faceti mai mult rau decat bine si sa compromiteti si o parte din puii care s-ar fi descurcat si singur intr-un final.Noi intervenim doar la ouale in care puii au ciocanit de peste 12 ore dar nu au reusit sa iasa singuri cam 5-10% si asta dupa 5 ani de experienta in cresterea si incubarea prepelitelor.
Daca totusi ati ajuns la concluzia ca aveti experienta necesara si vreti sa interveniti este bine sa stiti urmatoarele :
Interventia de ajutoarare a puilor in ultima faza implica inlaturarea cu grija putin cate putin din cojita si membrana din jurul locului unde a ciocanit pentru a putea vedea in ce stadiu s-a ajuns si aici aveti 3 variante:

Varianta 1 in care suprafata ciocanita este foarte mica si rupand din cojita si membrana constatati ca membrana este inca vascularizata (traversata de vase de sange active) si in acest caz opriti imediat orice interventie asupra oului deoarece existanta vaselor de sange indica faptul ca puiul inca nu este pregatit sa eclozeze si mai are nevoie de timp in interiorul oului. Daca veti continua sa rupeti din membrana veti rupe vase de sange si cel mai probabil veţi cauza hemoragii semnificative pentru pui şi acesta nu va supravieţui.

Varianta 2, caz in care suprafata ciocanita este mica dar rupand din cojita si membrana constatati ca membrana nu mai este vascularizata si puteti rupe fara grija din cojita si membrana ajutand puiul sa scoata capul afara.

Varianta 3, caz in care suprafata ciocanita de pui este mare acesta reusind sa decupeze de jur imprejur cojita si puteti intervenii fara frica pana la final ajutandu-l sa iasa de tot din ou.

Atentie !!! Foarte important este atunci cand incercati sa ajutati puiisorii rupand din cojita indiferent cat de putin , intotdeauna sa rupeti cojita impreuna cu membrana, sa nu ramana niciodata membrana neacoperita de cojita intrucat aceasta se va usca si se va lipii de puisor avand ca rezultat final imobilizarea si moartea acestuia in interiorul membranei.

ce fac daca se ia curentul si am incubatorul pus ?

Daca vorbim de un incubator gospodaresc puteti pune in jurul lui sticle cu apa fierbinte si l puteti acoperii cu o paturica dar atentie sa nu acoperiti si gurile de aerisire. Daca aveti un incubator automatde tip profesional mai mare si e vorba de o pana de curent de pana in 2-3 ore nu este nici un fel de problema.Inchideti grila de aerisire si incubatorul isi va pastra o temperatura buna la interior.Pentru pene de peste 3 ore aveti nevoie de un generator de curent. Noi avem un astfel de generator si este foarte util si in cazul in care se ia curentul si avem puisori de pana in 10 zile in maternitati .

ce fac daca nu mi iese nici un pui si am ajuns in ziua 17

Daca depasiti ziua 16 si nu aveti puisori iesiti si nici oua ciocanite este posibil sa fi avut pene de curent de care nu stiti de exemplu noaptea si acest lucru sa intarzie procesul de eclozare. Nu va panicati si incercati 2-3 oua pentru a vedea in ce stadiu sunt embrionii, daca sunt vii lasati ouale in continuare la incubat.

cum interpretez un rezultat slab la ecloziune ?

Cantitate mare de ouă infertile între ouăle de incubat si/sau eclozarea de pui slab dezvoltaţi, cu mortalitate ridicată în perioada imediat următoare: ouă vechi, ouă neselecţionate corect morfologic sau ouă provenind de la matca de calitate slaba, prepeliţe crescute în condiţii precare de igienă sau de nutriţie, prepeliţe cu stare de sănătate alterată, material genetic de calitate slaba.

Mulţi pui cu deficienţe,”pui crăcănaţi”, şi/sau pui care eclozează mai repede decât ar trebui: temperatura de incubare este prea mare. Dacă aveţi un incubator care permite ajustarea temperaturii, introduceti in incubator un termometru cu fir la nivelul oualor si ajustati temperatura incubatorului.

Pui care eclozează mai tâziu decât ar trebui: temperatura constant prea joasă în incubator .

Puii eclozează într-un interval larg de timp, diferenţe de peste 48 de ore între primii pui şi ultimii pui eclozaţi din aceeaşi serie: ouăle nu au fost incubate la aceeaşi temperatură/au existat diferenţe de temperatură în interiorul incubatorului care nu au fost compensate prin utilizarea unei tehnici adecvate de intoarcere a ouălor.

Pui morţi în ultima fază de dezvoltare, chiar la eclozare: umiditate incorectă în incubator, cazuri multiple de membrană cochiliară nevascularizată uscată pe care puiul n-a avut forţa de a o mai rupe pentru a ieşi din ou.

In speranta ca acest articol va fost de ajutor va dorim succes in incubarea oualor de pepelita !!!

Carne proaspata de prepelita, pastrama si prepelite afumate

Carne prepelita

Carcasa proaspata, deplumata si eviscerata ,
ambalata in caserole de 5 buc sau la kg(la cerere se poate ambala si in vid)

PRET/gramaj /bucata sau Kg

100-130gr -6 lei/buc
140-160 gr- 8 lei/buc
170-200gr-10 lei/buc
210-240gr-12 lei/buc
1kg/35 lei

prepelite afumate
Carcasa prepelita eviscerata , condimentata reteta proprie si afumata natural cu fum rece din rumegus de fag.

100-130gr -8 lei/buc
140-160 gr-10 lei/buc
170-200gr-12 lei/buc
210-240gr-14 lei/buc

pastrama de prepelita
Carcasa prepelite deplumata, eviscerata, sarata si condimentata cu un mix de condimente reteta proprie.

Prepelite-NanaFarm a fost prima ferma din tara care a scos acest produs pe piata, totodata acest produs reprezentand si „specialiatea casei noastre”

100-130gr -8 lei/buc
140-160 gr-10 lei/buc
170-200gr-12 lei/buc
210-240gr-14 lei/buc

Pentru a obtine carne si oua de calitate in microferma noastra pasarile sunt furajate corect din primele zile de viata ale puilor pana la stadiul de adult, folosindu-se furaje 100% naturale bazate pe cereale romanesti nefiind folosite chimicale, hormoni de crestere, sau diverse fainuri de origine animala aflate la limita legii si avand o calitate nutritionala indoielnica. Un rol important il joaca si aerisirea, curatarea si dezinsectia incaperilor unde acestea sunt crescute hala noastra dispunand de ventilatie in fiecare camera iar peretii si pardoseaua au suprafata lucioasa fiind usor de curatat si dezinfectat.

Ati pus toate muraturile pentru iarna ??

Oua de prepelite marinate

extra

Daca nu le aveti inca pe rafturi va ajutam noi sa completati camara cu deosebitele oua de prepelita marinate care nu trebuie sa lipseasca sub nici o forma de pe masa de revelion si nici a 2-a zi fiind binecunoscute atat pentru gustul lor deosebit, usor catifelat, dulce-acrisor, culoarea roz si mai ales efectele lor asupra mahmurelii de a 2-a zi.

Normale sau picante le gasesti la noi la acelasi pret si le poti comanda chiar acum aici

Prepelite NanaFarm

Prepelite
IMG_4318IMG_3955 (1)DSCN6919

Va anuntam cu bucurie ca am redeschis ferma, deja preluam comenzi pe echipamente si precomenzi pe material biologic si produse de consum.

Intrucat suntem pasionati de ceea ce facem si tinem foarte mult la calitatea si autenticitatea produselor noastre in prezent lucram atat la imbunatatirea materialului nostru biologic cat si la diversificarea produselor de consum.

Astfel incrucisand matci aduse din diferite tari Japoneza pentru productia de oua (Germania-Ungaria-Bulgaria),
Auriu de Manciuria pentru productia de carne si oua ( Germania-Ungaria) ne propunem sa imbunatatim calitatea materialului genetic, exemplarele rezultate din aceste incrucisari fiind atent selectionate dupa criterii de performanta (greutate-productie-vitalitate-penaj)

Referitor la produsele de consum va putem spune doar ca testam o varianta de pastrama care nu va mai necesita sa fie tinuta la desarat dar isi va pastra savoarea si prospetimea si o varianta de carne de prepelita la bait dupa o reteta vanatoreasca.

Oua de prepelite inrosite pentru masa de Paste

Oua de prepelite inrosite
Oua de prepelite vopsite
20150408_142004 - Copy (1)

Caserola oua prepelite 24 buc fierte si inrosite .
Comenzile pentru oua inrosite se iau Joi si Vineri adica in zilele de 28 si 29 si se
livreaza Vineri seara sau Sambata dimineata.

Comparativ cu oul de găină, cel de prepeliţă are o compoziţie mult mai complexă în principii active: Acesta conţine de 5 ori mai mult fosfor, de 7,8 ori mai mult fier, are de 6 ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B2. Pe cât este de mic, oul de prepeliţă conţine, de asemenea, întregul complex de vitamine: A, B, D3, E, alături de minerale esenţiale, precum calciu, zinc, potasiu şi sulf.

Cum ambalam coletele cu oua pentru incubat ??

oua de prepelita pentru incubat


Livram in toata tara !!!

Atentie !!!
NU trimitem colete fara confirmare telefonica, chiar daca ati comandat online pe site
este absolut necesar sa raspundeti la telefon pentru a confirma comanda !!!

Coletele se trimit prin FanCurier, sunt insotite de eticheta pentru obiecte fragile, iar clientul plateste costul coletului + transportul coletului( nu platiti si transportul pentru a ne fi adusi banii) rambursul ne este virat direct in cont bancar, astfel scutim clientii de plata unui al 2-lea transport cu rambursul banilor.

BioPrepelita devine Prepelite NanaFarm

BioPrepelita devine Prepelite NanaFarm

In urma cu putin timp prietenii si totodata colaboratorii nostrii de la BioPrepelita au decis sa inchida ferma si implicit comercializarea produselor din ferma. Astel am cazut de comun acord sa preluam noi pasarile si echipamentele si sa acoperim si comenzile venite pe BioPrepelita.

Prin urmare clientii BioPrepelita care doresc ca inceapa o colaborare cu noi vor beneficia de aceasi calitate si aceleasi preturi oferite de BioPrepelita la produsele de consum sau preturi mai mici acolo unde preturile noastre sunt mai jos decat BioPrepelita.

www.bioprepelita.ro

Prepelite-NanaFarm interviu pentru cotidianul online de business Wall-Street.ro

 

Ferma de prepelite, o afacere profitabila ??

Articol realizat de Alina Stan  redactor sef adjunct la cotidianul online de business Wall-Street.ro

Are o microferma de prepelite:  Poate fi o afacere foarte profitabila sau poate fi un esec din start !

Andrei Ciota, 28 de ani, a investit in urma cu cinci ani intr-o microferma de prepelite in comuna Nana, din judetul Calarasi, anticipand interesul pentru aceste pasari si produsele provenite din cresterea lor. El a povestit pentru wall-street.ro care sunt pasii pe care i-a urmat si care sunt avantajele acestei afaceri.

IMG_3955 (2)

Andrei Ciota a vazut in urma cu opt ani primele oua de prepelita aparute in supermarket, iar trei ani mai tarziu facea primii pasi in directia unei microferme de prepelite. A ales comuna Nana, din judetul Calarasi, situata la 45 de kilometri de Bucuresti, unde a investit pentru inceput 950 de lei. Banii au fost alocati pentru un incubator de tip gospodaresc (150 de lei), 200 de oua pentru incubat din rasa de ouatoare japoneze (circa 100 de lei) si un rastel de 5 custi profesionale (aproximativ 600 de lei).

”In prima faza am achizitionat doar oua pentru incubat acestea fiind mult mai ieftine. Din aceste oua am ajuns cu aproximativ 100 de exemplare la maturitate, din acestea am format matca pentru reproductie si am inceput sa cresc numarul constant ajungand in scurt timp la aproximativ 500 de prepelite japoneze moment in care am devenit interesat de o rasa mixta carne+oua mai rara si mai cautata (Jumbo Gold ). Exemplarele din aceasta rasa, cu o genetica de calitate superioara, ajung la o greutate mai mare si produc oua mult mai mari implicit materialul biologic rezultat din reproductia lor avand o valoare comerciala mai mare”, povesteste Andrei Ciota, proprietarul Prepelite NanaFarm.

IMG_3679

Anul trecut antreprenorul a construit o hala speciala pentru cresterea si exploatarea acestor pasari, reinvestind banii in constructia si echiparea acesteia. In conditiile acestea, Andrei Ciota nu a putut estima profitul pe care l-a obtinut in 2015.

Ferma de prepelite, o afacere profitabila ??

”Poate fi o afacere foarte profitabila sau poate fi un esec din start totul depinde de tine,  de cat timp, munca si bani esti dispus sa investesti in acest bussines, de cat de repede si corect aduni cunostiinte in domeniu, de seriozitatea si imaginea pe care o afisezi si o promovezi si mai ales de calitatea produselor comercializate”, spune Ciota.

IMG_4353

Oferta Prepelite NanaFarm include material biologic (oua pentru incubat, pui, tineret, prepelite ouatoare si matca reproductie din rasele Japoneze si Jumbo Gold), oua pentru consum si tratament, oua murate, carne proaspata, pastrama prepelite, prepelite afumate, maruntaie de prepelite, dar si echipament profesional pentru ferme de prepelite.

”Avantajele sunt multiple si provin in special din calitatea superioara a oualor acestea fiind foarte bogate in vitamine, minerale, aminoacizi esentiali, enzime si proteine de cea mai buna calitate, toate acestea ajuta in tratarea multor afectiuni medicale, recuperari dupa operatii, intarirea sistemului imunitar”, explica Andrei Ciota.

In urmatorii doi ani proprietarul Prepelite NanaFarm isi propune sa investeasca intr-o noua hala de crestere, cu o dimensiune mai mare, iar planul pe cinci ani vizeaza o ferma de gaini in sistem free range (crescute in mediu natural) si o ferma de curcani de carne tot in sistem free range, dar de dimensiuni mai mici.

Articolul poate fi vizualizat si pe :
http://www.wall-street.ro/articol/Agricultura/196080/are-o-microferma-de-prepelite-poate-fi-o-afacere-foarte-profitabila-sau-poate-fi-un-esec-din-start.html#ixzz43D77zctN

 

Oua de prepelite pentru incubat cu livrare in tara

Oua de prepelite pentru incubat

Producem si livram constant 12 luni pe an oua de prepelita pentru incubat rasa Japoneza pentru productia de oua si rasa mixta Jumbo Gold pentru oua si carne.

Acestea se livreaza in orice colt al tarii prin Fan-Curier fiind ambalate in caserole speciale pentru oua iar caserolele in cutii de carton. Caserolele sunt protejate in interiorul cutiei cu folie cu bule de aer si vatelina. De asemenea cutiile sunt inscriptionate de catre cei de la Fan cu eticheta speciala pentru transport obiecte Fragile.

Din respect pentru clientii nostrii oferim Gratuit la fiecare livrare un procent de 10-15% oua in plus in ideea ca daca cumva se vor sparge cateva la transport sa fie scazute din ouale oferite cadou nu din cele platite.

Calitatea oualor din microferma noastra:
Ouale de incubat pe care vi le oferim sunt atent selectionate morfologic, fiind oua medii cu grad puternic de pigmentare, pastrate la o temperatura de 10-15′ C si intoarse periodic la 180′. Selectia consta in eliminarea oualor prea mari( pentru a evita ouale cu galbenus dublu, inapte pentru fecundare), a oualor prea mici( puii care ar iesi din aceste oua ar avea o rata de mortalitate mai ridicata, ar fi mai fragili si subdezvoltati) si mai ales ouale deformate sau cu aspect morfologic atipic cu rata foarte mica la ecloziune.

Ouale de incubat din microferma noastra au un procent de 90% fertilitate provenind de la prepelite mature cu varste intre 3 si 6 luni crescute în conditii optime, hranite cu furaj profesional înca din prima zi acestea fiind echilibrate vitamino-mineral, dezvoltate armonios, apte pentru reproductie si aflate in curba maxima de ouat.

Un lucru foarte important si de luat in seama il reprezinta masurile de biosecuritate luate in microferma noastra astfel riscul de a achizitiona oua contaminate este nul. Va reamintim ca microferma noastra este deschisa zilnic pentru vizitare 7 zile din 7 si va recomandam insistent sa nu cumparati oua de la crescatori care nu sunt dispusi sa va lase sa le vizitati fermele invocand diverse scuze sau pretexte. Cumparand de la persoane care cresc pasarile in locuri neamenajate corespunzator pentru cresterea acestora, locuri in care nu sunt respectate conditii de igiena si biosecuritate sau pasarile nu sunt hranite si crescute in mod corespunzator va asumati riscul de a lua oua compromise morfologic avand rata mica de ecloziune sau infestate din care va vor iesii exemplare infestate la randul lor acest lucru punandu-va intr-un final sanatatea in pericol.

Reteta oua de prepelite murate roz :)

Oua de prepelita murate

Reteta :

24 buc oua , 2 lingurite sare, 4 lingurite zahar, 4 lingurite mix condimente , 1/2 ceasca apa, 1/2 ceasca otet, 1/2 ceasca sfecla rasa.

Ouale de prepelita se pun la fiert cu putina sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se opreste focul si se pune capac pe oala aprox 3 min. Se muta intr-o oala cu apa foarte rece apoi se decojesc, se trec prin jet de apa pentru a nu avea resturi de coaja pe ele si se asaza in borcane.

Saramura se face astfel: apa, otetul, sarea, zaharul si condimentele se pun intr-o oala mica si lasate la foc mediu pana incepe sa clocoteasca. Amestecati pana se topesc sarea si zaharul. Se ia apoi de pe foc, se adauga sfecla rasa si se lasa la racit, aproximativ 30 minute.

Astfel lichidul obtinut se trece prin sita si se toarna in borcan peste ouale de prepelita. Puneti capacul si agitati de cateva ori pentru a se raspandi lichidul. Produsul se pastreaza la rece iar incepand cu a 3-a zi se poate consuma.
Avand un gust dulce-acrisor si aspect deosebit de culoare roz, aceste oua pot aduce un plus de savoare si aspect oricarei mese.

Pofta Buna !!!

Cum deosebiti prepelitele batrane de cele tinere

Prepelite ouatoare, pui de prepelita, oua pentru incubat

Fie ca vreti sa achizitionati cateva prepelite pentru consum propriu fie ca vreti sa demarati o afacere trebuie sa stiti sa faceti diferenta intre o prepelita batrana si una tinara.

Prepelitele batrane se pot deosebi de cele tinere foarte usor dupa penaj, cele batrane avand penajul rarit pe spate si culorile sterse spre deosebire de tineret care are un penaj viu, culorile fiind bine delimitate. Ciocul prepelitelor tinere este curat, omogen fara urme de crapaturi, pielea picioarelor este uniforma, nu au ghearele zgariate sau rupte spre deosebire de cele batrane care au stat un an intr-o baterie cu picioarele pe gratii, si pot prezenta neregulatritati.

Daca vreti sa cumparati puicute de 6 saptamani, la intrarea in productia de oua, trebuie sa fiti atenti cand le cumparati deoarece la noi in tara sunt si „binevoitori” care vor incerca sa va vanda prepelitele batrane ca tineret si mai ales nu luati ca unic criteriu de selectie pretul deoarece de cele mai multe ori pretul reflecta calitatea produsului.

Un vanzator care vinde ieftin are motive ascunse pentru care face asta (ori sunt batrane si vrea sa scape de ele deoarece slabesc si scad foarte mult in ouat, ori sunt crescute in conditii neadecvate in incaperi insalubre, grajduri, beciuri, anexe din lemn, fara ventilatie, fara dezinfectie, in custi improvizate in conditii precare de igiena, cu furaj de proasta calitate, astfel neinvestind bani si avand cheltuieli foarte mici isi permite sa si vanda foarte ieftin.
Intr-un final toate aceste aspecte se resfrand in calitatea materialului biologic pe care vi-l vinde cu urmatoarele rezultate:

Oua de incubat provenite din matca de calitate proasta cu rata mica la ecloziune, foarte multi pui slabiti care mor in primele ore.

Pui rahitici, slab dezvoltati, cu genetica slaba calitativ, cresc foarte greu

Tineret slab dezvoltat, ajunge tarziu la maturitate, procent slab la ouat, oua mici, carcasa slab dezvoltata.

Pentru a evita aceste probleme va recomandam sa cereti sa vizitati ferma iar in cazul in care va loviti de un refuz venit sub forma diveritelor scuze sau pretexte renuntati sa cumparati de la aceste persoane.
Orice crescator care se respecta si nu are nimic de ascuns va va primi cu caldura in ferma mai ales ca odata ajunsi acolo exista posibilitatea sa-i cumparati mai multe produse.

O alta problema semnalata de clientii nostri este repezentata de persoane care vand material biologic din rasa Auriu De Manciuria ca fiind rasa de carne dar la maturitate pasarile nu sar de 300 de grame dovedindu-se a fi rasa de ouatoare ( pentru Auriu de manciuria exista 2 rase cu penaj identic doar ca cea de carne se dezvolta mult mai bine in greutate femelele ajungand pana la 450 de grame)
Din pacate aici nu puteti face diferenta decat daca le luati la maturitate cu proba cantarului sau in cazul puilor si a oualor de incubat cereti sa vedeti matca.

Sperand ca acest articol va va ajuta in alegerile pe care le veti face va uram succes !!! 🙂

Ferma Prepelite

Ferma prepelite

Fie ca stai la curte si vrei sa incepi sa cresti prepelite pentru a avea oua proaspete de cea mai buna calitate zi de zi pentru tine si familia ta ,fie ca doresti sa incepi o afacere in acest domeniu noi iti stam la dispozitie asigurandu-ti tot ceea ce ai nevoie .

Astfel iti putem oferi material biologic de calitate din microferma noastra constant in : oua de incubat ,pui la diferite varste ,prepelite ouatoare si matca atat pentru productia de oua(prepelite japoneze), cat si pentru productia de carne( Auriu De Manciuria regasita si sub denumirea de Jumbo Gold)

De asemeni iti punem la dispozitie si echipamentul necesar cresterii acestor minunate pasari ,echipament profesional care desi implica o investitie mai mare la inceput daca luam in calcul eliminarea pierderii furajului, usurinta manipularii pasarilor si asigurarea unei bune igiene, in timp veti ajunge la concluzia ca merita toti banii.

Astel iti putem furniza la comanda tot ceea ce ai nevoie pentru functionarea la flux continu: incubatoare, maternitati , custi de crestere, custi de ouatoare , sisteme de adapari automate, deplumatoare, caserole pentru oua , foarfeci pentru oua si cel mai important lucru Consultanta Gratuita pentru folosirea lor si cresterea pasarilor.

Contacteaza-ne, spune-ne cu ce vrei sa incepi si unde vrei sa ajungi iar noi iti vom oferii cele mai bune solutii si te vom sustine pas cu pas pentru a-ti atinge scopul .

Tochitura din maruntaie prepelite

IMG_4178

Maruntaie prepelite

Ingrediente : 500 gr maruntaie prepelite,
2-3 carnati semi-afumati , 3-4 catei usturoi ,
sare, piper, ulei masline.

Mod de preparare :

Se incinge uleiul foarte bine , se taie carnatii bucatele mici si se pun la calit la foc mic. Cand prind umpic de culoare se adauga maruntaiele de prepelita si sarea , se calesc si acestea timp de 4-5 minute amestecandu-le cu grija sa nu se lipeasca dar nici sa se sfarame intrucat sunt foarte fragede. Se adauga 50 ml apa , si usturoiul pisat ,se pune capacul si se lasa la inabusit aproximativ 10 minute amestecand usor .Verificati ca maruntaiele sa fie inabusite uniform dupa care luati capacul si continuati lasandu-le pe foc pana scade sosul . Se servesc alaturi de mamaliguta si muraturi.

Pofta buna !!!

http://prepelite-nanafarm.ro/produs/maruntaie-prepelite-500g/