Descriere
Oua de prepelita murate, oua de prepelita marinate
Reteta :
24 buc oua , 2 lingurite sare, 4 lingurite zahar, 4 lingurite mix condimente , 1/2 ceasca apa, 1/2 ceasca otet, 1/2 ceasca sfecla rasa.
Ouale de prepelita se pun la fiert cu putina sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se opreste focul si se pune capac pe oala aprox 3 min. Se muta intr-o oala cu apa foarte rece apoi se decojesc, se trec prin jet de apa pentru a nu avea resturi de coaja pe ele si se asaza in borcane.
Saramura se face astfel: apa, otetul, sarea, zaharul si condimentele se pun intr-o oala mica si lasate la foc mediu pana incepe sa clocoteasca. Amestecati pana se topesc sarea si zaharul. Se ia apoi de pe foc, se adauga sfecla rasa si se lasa la racit, aproximativ 30 minute.
Astfel lichidul obtinut se trece prin sita si se toarna in borcan peste ouale de prepelita. Puneti capacul si agitati de cateva ori pentru a se raspandi lichidul. Produsul se pastreaza la rece iar incepand cu a 3-a zi se poate consuma.
Avand un gust dulce-acrisor si aspect deosebit de culoare roz, aceste oua pot aduce un plus de savoare si aspect oricarei mese.
Pofta Buna !!!