FURAJAREA PREPELITELOR

Pe langa amenajarea spatiului de crestere, echiparea acestuia cu custi speciale pentru fiecare categorie de varsta si asigurarea parametrilor optimi de crestere un lucru foarte important in acest proces  il reprezinta  FURAJAREA PREPELITELOR.

Aceasta furajare se face in mod normal in 3 etape in functie de varsta puilor si in mod special in functie de rasa de prepelite astfel:

FAZA 1: PUI 1-21 zile   

Furaj Starter pui prepelite

FAZA 2: TINERET PREPELITE 21-42 zile

Furaj Crestere tineret prepelita/ Finisare masculi sacrificare

Faza 3: PREPELITE OUATOARE 

Furaj prepelite ouatoare

Hranirea prepelitelor incepe inca din primele ore de viata puii manifestandu-si interesul pentru hrana imediat ce aceasta le este pusa la dispozitie.

Furajul pentru prepelite contine un mix de cereale ( grau + porumb) , premix ( complex de vitamine+ minerale) , sroturile proteice (  srot de floarea soarelui si/ sau srot de soia)  calciu si ulei de floarea soarelui.

Diferenta de calitate este data in principal de calitatea premixului, de calitatea sroturilor si de cantitatea de proteina .

Pentru o crestere si dezvoltare armonioasa  puilor de prepelita  le este necesar un Starter pentru pui de prepelita bun calitativ cu un minim 26 %  proteina , un furaj de crestere cu minim 22% proteina si un furaj pentru prepelite ouatoare de  minim 20% proteina in functie de rasa vizata .

Pentru rezultate optime in cresterea si reproducerea prepelitelor va recomandam sa respectati aceste faze , sa utilizati intotdeauna un furaj de calitate iar in zonele in care magazinele de profil nu va pot pune la dispozitie aceste tipuri de furaje si nici distribuitorii nu vi-l pot aduce aveti la dispozitie  si varianta  de a vi-l produce singuri.

Daca v-ati hotarat sa vi-l produceti  singuri pe langa cerealele , sroturi , calciu si ulei   pe care le puteti gasii cu usurinta local  veti mai avea nevoie doar de premixul de vitamine si minerale.

In acest sens va putem recomanda  Macropremixurile Crescatori.ro ,  pe care le puteti gasii accesand :

https://www.crescatori.ro/macropremixuri

Sau  puteti lua legatura cu domnul Mi-Odin telefonic 0722-475.979  / contact@crescatori.ro pentru a afla toate informatiile necesare.

Sa auzim de bine ! 🙂