Ferma de prepelite, o afacere profitabila ??

Articol realizat de Alina Stan  redactor sef adjunct la cotidianul online de business Wall-Street.ro

Are o microferma de prepelite:  Poate fi o afacere foarte profitabila sau poate fi un esec din start !

Andrei Ciota, 28 de ani, a investit in urma cu cinci ani intr-o microferma de prepelite in comuna Nana, din judetul Calarasi, anticipand interesul pentru aceste pasari si produsele provenite din cresterea lor. El a povestit pentru wall-street.ro care sunt pasii pe care i-a urmat si care sunt avantajele acestei afaceri.

IMG_3955 (2)

Andrei Ciota a vazut in urma cu opt ani primele oua de prepelita aparute in supermarket, iar trei ani mai tarziu facea primii pasi in directia unei microferme de prepelite. A ales comuna Nana, din judetul Calarasi, situata la 45 de kilometri de Bucuresti, unde a investit pentru inceput 950 de lei. Banii au fost alocati pentru un incubator de tip gospodaresc (150 de lei), 200 de oua pentru incubat din rasa de ouatoare japoneze (circa 100 de lei) si un rastel de 5 custi profesionale (aproximativ 600 de lei).

”In prima faza am achizitionat doar oua pentru incubat acestea fiind mult mai ieftine. Din aceste oua am ajuns cu aproximativ 100 de exemplare la maturitate, din acestea am format matca pentru reproductie si am inceput sa cresc numarul constant ajungand in scurt timp la aproximativ 500 de prepelite japoneze moment in care am devenit interesat de o rasa mixta carne+oua mai rara si mai cautata (Jumbo Gold ). Exemplarele din aceasta rasa, cu o genetica de calitate superioara, ajung la o greutate mai mare si produc oua mult mai mari implicit materialul biologic rezultat din reproductia lor avand o valoare comerciala mai mare”, povesteste Andrei Ciota, proprietarul Prepelite NanaFarm.

IMG_3679

Anul trecut antreprenorul a construit o hala speciala pentru cresterea si exploatarea acestor pasari, reinvestind banii in constructia si echiparea acesteia. In conditiile acestea, Andrei Ciota nu a putut estima profitul pe care l-a obtinut in 2015.

Ferma de prepelite, o afacere profitabila ??

”Poate fi o afacere foarte profitabila sau poate fi un esec din start totul depinde de tine,  de cat timp, munca si bani esti dispus sa investesti in acest bussines, de cat de repede si corect aduni cunostiinte in domeniu, de seriozitatea si imaginea pe care o afisezi si o promovezi si mai ales de calitatea produselor comercializate”, spune Ciota.

IMG_4353

Oferta Prepelite NanaFarm include material biologic (oua pentru incubat, pui, tineret, prepelite ouatoare si matca reproductie din rasele Japoneze si Jumbo Gold), oua pentru consum si tratament, oua murate, carne proaspata, pastrama prepelite, prepelite afumate, maruntaie de prepelite, dar si echipament profesional pentru ferme de prepelite.

”Avantajele sunt multiple si provin in special din calitatea superioara a oualor acestea fiind foarte bogate in vitamine, minerale, aminoacizi esentiali, enzime si proteine de cea mai buna calitate, toate acestea ajuta in tratarea multor afectiuni medicale, recuperari dupa operatii, intarirea sistemului imunitar”, explica Andrei Ciota.

In urmatorii doi ani proprietarul Prepelite NanaFarm isi propune sa investeasca intr-o noua hala de crestere, cu o dimensiune mai mare, iar planul pe cinci ani vizeaza o ferma de gaini in sistem free range (crescute in mediu natural) si o ferma de curcani de carne tot in sistem free range, dar de dimensiuni mai mici.

Articolul poate fi vizualizat si pe :
http://www.wall-street.ro/articol/Agricultura/196080/are-o-microferma-de-prepelite-poate-fi-o-afacere-foarte-profitabila-sau-poate-fi-un-esec-din-start.html#ixzz43D77zctN